Volgens de F-gassen verordening bent u verplicht om uw Airconditioner door een BRL100 Gecertificeerd bedrijf in bedrijf te laten stellen. Het ILT controleert & handhaaft dit beleid. Daarnaast stellen verzekeringsmaatschappijen steeds stengere regels aan installaties.
Airco in de woning
Een airco in uw woning zorgt voor een beter leefklimaat en een goede nachtrust.
Of u nu op elke kamer een airco wilt of een centraal opgestelde airco op de overloop of een op uw werkplek, voor bijna elke woning of kantoor is er wel een mogelijkheid om het leefklimaat aangenamer te maken bij de warme dagen en u kunt de airco gebruiken als (bij)verwarming bij koude dagen.
Maak een afspraak met ons en wij komen langs om te kijken wat de wensen en mogelijkheden zijn en doen u dan een aanbieding voor een airco systeem.
Wilt u meer informatie? Bel ons op 0591-239348
Of stuur ons een e-mail >

Verwarmen met de airco
De meeste airco’s van tegenwoordig kunnen prima verwarmen maar er zitten wel een paar nadelen aan waar u rekening mee dient te houden.
De airco’s maken meer geluid als ze verwarmen,met name de buitenunit.Namate de buitentemperatuur verder onder nul gaat zal het rendement en de uitstroom temperatuur van de binnenunit verder dalen. Het systeem werkt goed tot -7 ongeveer afhankelijk van merk en type.
Het is een soort hetelucht verwarming en de airco kan een ruimte vrij snel verwarmen maar de airco zal zo nu en dan gaan ontdooien en dan stopt het verwarmen binnen.Zet de ventilator van de binnenunit op automatisch. Dit is omdat de binnenunit dan tijdens de ontdooiprocedure stopt met blazen. Doet u dit niet dan blaast de binnenunit koude lucht tijdens het ontdooien.
Afhankelijk van de buitentemperatuur en luchtvochtigheid zal de airco gaan ontdooien omdat de buitenunit bevriest. Dit duurt ongeveer 5 minuten en de buitenunit zal nu even heel hard gaan werken en vaak is er dan een duidelijke bromtoon te horen.Dit is normaal maar niet erg prettig voor de buren….Afhankelijk van de weersomstandigheden kan dit wel 2x per uur gebeuren.
Onderhouden en instellen van een airco.
Koelen:
Stel de airco in op een aangename temperatuur. Voor een woonkamer is dat meestal rond de 23 graden en in een slaapkamer 21 graden. De airco op 16 graden instellen heeft geen zin om een ruimte sneller te koelen, de airco gaat altijd proberen zo snel mogelijk zijn doel temperatuur te halen en daarna houd hij deze temperatuur aan. Als de airco constant op 16 graden staat verbruikt u onnodig veel stroom en verkort u de levensduur van de airco aanzienlijk. Controleer maandelijks of de filters van de airco schoon zijn.
Verwarmen:
Allereerst de airco is geen vervanging van u CV ketel, u kunt prima met een airco verwarmen maar het is een airco en geen hoofdverwarming voor uw woning. Stel de airco in op een aangename temperatuur, en zet de ventilator van het binnen deel op de stand automatisch. Zet de airco tijdens het verwarmen niet op de laagste ventilator stand, de bovenzijde van de airco en de filters kunnen dan smelten. De airco op 30 graden instellen heeft geen zin om een ruimte sneller te verwarmen, de airco gaat altijd proberen zo snel mogelijk zijn doel temperatuur te halen en daarna houd hij deze temperatuur aan. Als de airco constant op 30 graden staat verbruikt u onnodig veel stroom en verkort u de levensduur van de airco aanzienlijk. Ook zal het buitendeel van de airco snel bevriezen waardoor de airco zal stoppen met verwarmen voor een minuut of 10 en dan weer gaan verwarmen. Laat de ruimte waar de airco in hangt niet te veel afkoelen (<15 graden) als het buiten kouder is dan 5 graden Celsius. De airco zal dan erg snel bevriezen en stoppen met verwarmen om het buitendeel te ontdooien. De airco zal gaan pendelen en de ruimte niet warm krijgen. Houd de filters van de airco schoon, controleer dit wekelijks. Als de filters niet schoon zijn kan de airco zijn warmte niet kwijt en zal de druk in het systeem erg hoog oplopen (>40bar) hierdoor loopt de compressor schade op en zal de airco defect raken.
De Buitenunit:
Voor het buitendeel geld dat er geen rommel in mag zitten. De lamellen van de buitenunit kunt u schoonmaken m.b.v. een afwasborstel. (volg de richting van de lamellen.) De locatie van het filter is afhankelijk van het merk en model van u airco.
Merken waar wij mee werken:



