Airco in de woning

Een airco in uw woning zorgt voor een beter leefklimaat en een goede nachtrust.

Of u nu op elke kamer een airco wilt of een centraal opgestelde airco op de overloop of een op uw werkplek, voor bijna elke woning of kantoor is er wel een mogelijkheid om het leefklimaat aangenamer te maken bij de warme dagen en u kunt de airco gebruiken als (bij)verwarming bij koude dagen.

Maak een afspraak met ons en wij komen langs om te kijken wat de wensen en mogelijkheden zijn en doen u dan een aanbieding voor een airco systeem.

Wilt u meer informatie? Bel ons op 0591-239348

Of stuur ons een e-mail >

Airco

Verwarmen met de airco

De meeste airco’s van tegenwoordig kunnen prima verwarmen maar er zitten wel een paar nadelen aan waar u rekening mee dient te houden.

De airco’s maken meer geluid als ze verwarmen,met name de buitenunit.Namate de buitentemperatuur verder onder nul gaat zal het rendement en de uitstroom temperatuur van de binnenunit verder dalen. Het systeem werkt goed tot -7 ongeveer afhankelijk van merk en type.

Het is een soort hetelucht verwarming en de airco kan een ruimte vrij snel verwarmen maar de airco zal zo nu en dan gaan ontdooien en dan stopt het verwarmen binnen.Zet de ventilator van de binnenunit op automatisch. Dit is omdat de binnenunit dan tijdens de ontdooiprocedure stopt met blazen. Doet u dit niet dan blaast de binnenunit koude lucht tijdens het ontdooien.

Afhankelijk van de buitentemperatuur en luchtvochtigheid zal de airco gaan ontdooien omdat de buitenunit bevriest. Dit duurt ongeveer 5 minuten en de buitenunit zal nu even heel hard gaan werken en vaak is er dan een duidelijke bromtoon te horen.Dit is normaal maar niet erg prettig voor de buren….Afhankelijk van de weersomstandigheden kan dit wel 2x per uur gebeuren.

Merken waar wij mee werken:
Intergas
Hisense

Advies op maat Service en onderhoud

Bent u benieuwd naar wat Soering Installaties voor u kan betekenen? Neem vandaag nog contact met ons op!